Gisteren op maandag 11 oktober was de uitreiking van de Duurzame Docentverkiezing, als één van de activiteiten van de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs 2021. Er waren maar liefst 11 genomineerden, waarvan er natuurlijk maar drie de echte winnaars konden zijn. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de livecast door presentatoren Emin Kececi en Wieneke Maris samen met jurylid Eline Koopman.

duurzame docentverkiezing livecast

Wat drijft de Duurzame Docenten van 2021 om zich vol in te zetten voor duurzaam onderwijs? Kijk de livecast terug om te horen over de winnaars van dit jaar en hun visie en aanpak.

Dit zijn ze, de Duurzame Docenten van dit jaar: Louise Ruys (winnaar PO), Tim Verhoef (winnaar VO), Colien Langerwerf (winnaar MBO) en Bas van den Berg (aanmoedigingsprijs HBO/WO). Gefeliciteerd!

In de uitzending gaan ze dieper in op vraagstukken als: hoe geef je leerlingen eigenaarschap bij duurzame onderwerpen, hoe leer je ze afwegingen te maken, hoe belangrijk is het schoolklimaat voor de ambities van een duurzame docent en is er al genoeg duurzaam onderwijs in het Nederlandse onderwijs? Ook komen de juryleden aan het woord om toe te lichten waarom deze vier docenten verkozen zijn. Het uitgebreide juryrapport (met daarin ook de criteria) is in te zien.

Kijk de uitzending terug en laat je ook inspireren door deze gedreven voorlopers!

Ik kijk het terug                                           Juryrapport