Toegang: Openbaar
Afbeelding:
Provincie: Landelijk
Onderwijstype: Voortgezet onderwijs

Durf jij een flinke uitdaging aan? En heb jij wel eens les gehad van beesten met 8 ogen, 4 magen of zuignapjes aan hun vingers? In deze challenge zien we de natuur als leermeester, en gaan we voor onze 'menselijke' uitdagingen op zoek naar antwoorden bij planten en dieren. De leerlingenhandleiding, de docentenhandleiding en deze pagina gaan je helpen om een prachtig ontwerp te maken én wellicht de challenge te winnen!

Klik hier voor het lesmateriaal

Toegang: Openbaar
Afbeelding:
School/organisatie: Day for Change
Provincie: Landelijk
Onderwijstype: Voortgezet onderwijs

Download gratis de lesbrief (één lesuur) voor de onderbouw havo/vwo ‘Wat is (van) Waarde’? Het doel van deze les is om de leerlingen kritisch te laten nadenken over het concept waarde in de economie, waar naast financiële waarde ook sociale - en ecologische waarde een rol spelen. Our New Economy (ONE) en Day for Change ontwikkelen lesmateriaal voor de economielessen over nieuw economisch denken. De lesbrief over ‘waarde’ is tot 8 oktober gratis te downloaden met de code "dvddkorting".

Duurzaamheid in de praktijk: aan de slag met de SDG’s

Hoe laat je leerlingen praktisch aan de slag gaan met duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG's)? Hoe vertaal je duurzaamheid en wereldburgerschap naar de praktijk? Wij helpen je graag! Doe mee aan Day for Change voor vmbo, havo of vwo, eveneens beschikbaar voor TTO (Engelstalig). Ook komen wij graag als gastspreker bij jou in de klas! Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw school te bespreken. Schrijf je in voor 9 oktober a.s. met de kortingscode "dvddkorting2021" en ontvang 10% korting op de totale kosten van deelname.

BEZOEK DE WEBSITE

DayForChange logo

 

Toegang: Openbaar
Afbeelding:
Provincie: Landelijk
Onderwijstype: Voortgezet onderwijs

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vwo, havo en vmbo) heeft Plastic Soup Foundation online gratis lesmateriaal. Het lesmateriaal is gedifferentieerd naar de verschillende niveaus en bestaat uit een Introductieles plasticsoep en verschillende challenges. Na de introductieles gaan de leerlingen dieper in op de materie en op zoek naar oplossingen.

Klik hier voor het lesmateriaal

 logo plastic soup foundation