Duurzame docent 1

Op vrijdag 9 oktober is het weer Dag van de Duurzaamheid Onderwijs. Jaarlijks is dat ook de dag waarop dé winnaars van de verkiezing Duurzame Docent van PO, VO en mbo bekend worden gemaakt.

Wat kun jij doen?

Veel! Zoals.. DIE ENE duurzame docent van jouw school aanmelden voor de verkiezing Duurzame Docent 2020 op www.duurzamedocent.nl. Opgeven is makkelijk, ook als de docent van jouw school zogenaamd 'kleine' dingen doet, is dat van waarde. Ter inspiratie vertellen we hier, welke docenten er eerdere jaren meededen. Welke docent van jouw school staat hier straks misschien wel tussen?

De winnaars van voorgaande jaren vertellen

Waarom zou je meedoen aan deze wedstrijd? Waarom zou je überhaupt les geven over duurzaamheid, en hoe houd je dat haalbaar? Wij vroegen het aan de winnaars van voorgaande jaren.

Winnaar Duurzame Docent 2019

Winnaar Duurzame Docent 2019

Frank Boerebach

Winnaar Duurzame Docent 2019 van het PO: Frank Boerebach ?‍? ⭐: “Kinderen vinden duurzaamheid gewoon heel leuk en boeiend.” Frank is directeur van twee basisscholen ? Zijn leerlingen doen structureel mee aan verschillende duurzaamheidsprojecten. Lees hier meer over Frank Boerebach.

Marije van Bommel duurzame docent mbo 2019 Nick Hindriks duurzame docent techniek natuurkunde nlt VO
Foto: links Marije van Bommel, rechts Nick Hindriks

Marije van Bommel

Duurzame Docent Marije van Bommel won in 2019 als meest duurzame docent van het mbo. ?‍?? “Ik miste MVO in de muziekindustrie.” Marije is docent aan de Herman Brood Academie en heeft daar het keuzedeel ‘Duurzaamheid in het beroep’ opgezet. ? Lees hier verder.

Nick Hindriks

“Duurzaamheid moet je als leerling ervaren, pas dan kun je goed een mening vormen,” zegt Nick Hendriks (natuur- en scheikundedocent). Lees hoe Hendriks ruimte in zijn NLT-lessen maakt en hoe hij duurzaamheid vormgeeft.

Erwin Groenenberg

“Waarom zou je lesgeven in lokalen als je buiten zo veel rijkdom hebt?” aldus Erwin Groenenberg, docent natuuronderwijs aan de Thomas More Hogeschool (pabo). Lees over docenten die duurzaamheid integreren binnen én buiten hun lessen.

Inge Zwaan

Inge werkt bij vmbo Groen van het Clusius College in Schagen. Ze werkt aan meer verbinding tussen vakken en een duurzame toekomst. Zo werkten ze aan ‘Duurzame ontwikkeling in de sector’ van Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Lees hier meer over Inge Zwaan.

Greetje Cnossen groene docent zaait duurzaamheid

Greetje Cnossen

Greetje Cnossen geeft les op vmbo Groen van het Nordwin College. Voor haar duurzame werk heeft Cnossen meerdere keren erkenning ontvangen. Behalve leerlingen wijzen op duurzaamheid in een les, gaat ze met hen op pad. Lees hier meer over haar aanpak.

Erwin Groenenberg Ton Heimerikx

Foto's: links Erwin Groenenberg en rechts Ton Heimerikx

Ton Heimerikx

Hij leert ons dat duurzaamheid helemaal niet moeilijk of abstract hoeft te zijn. In de praktijk is er juist ontzettend veel te doen!Ton Heimerikx is directeur van de Steiger, school voor praktijkonderwijs in Lelystad. Lees hier verder.

Wij wensen iedereen een fijne Dag voor de Duurzaamheid! Wat doe jij op vrijdag 9 oktober 2020? Ideeën: ?️ Tijdens een wandeling wat zwerfafval oprapen! ? Let in de supermarkt eens op waar de groenten vandaan komen ☕Trakteer jezelf op een herbruikbare koffiebeker. Welke tip wil jij meegeven?

Ben je er uit?

Meld DIE ENE duurzame docent van 2020 hier aan?
www.duurzamedocent.nl 

Wij kijken uit naar jullie inschrijvingen.

duurzame docent dag van de duurzaameid