Erik Schneiders is via zijn baan als docent middelbaar onderwijs aangesloten bij de stichtingen Global Exploration en My Climate Action. Om kinderen bewuster te maken over het klimaat is hij, samen met stichting  Wilde Ganzen het project My Climate Action gestart. Om nog meer kinderen te kunnen bereiken is My Climate Action dit jaar aangesloten bij de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs.

Dag van de Duurzaamheid - My Climate Action

‘’Wij zijn bij elkaar gekomen toen de klimaatstakers actief aan het demonstreren waren’’ vertelt Erik. My Climate Action vindt het erg belangrijk dat er geluid is tegen klimaatverandering en voor duurzaamheid. Maar wat kunnen jongeren nou ook echt daadwerkelijk doen? Wat is het handelsperspectief? Vanuit deze gedachte is My Climate Action bedacht, een groene goede doelen actie voor jongeren van basis- en middelbare scholen om zich in te zetten voor klimaat, klimaatverandering en duurzaamheid.

Wat is My Climate Action?

My Climate Action zet zich in voor bewustwording en dit begint bij hun educatieve online game. Spelenderwijs leren de kinderen over verschillende factoren die te maken hebben met de klimaatverandering. Ook krijgen ze antwoord op concrete vragen zoals: ‘Hoe verwarmen wij onze gebouwen?’. Het hele systeem waarin wij leven wordt uitgelegd. Niet alleen in Nederland, vertelt Erik, maar we gaan ook de grens over: ‘’Klimaatverandering is iets van de hele planeet, we zitten er samen in en moeten er samen iets van maken’’.

Verduurzaam je eigen school!

Naast het spelen van het educatieve klimaatspel, neemt de deelnemende school deel aan een fondsenwervende actie. De helft van het opgehaalde geld gaat naar de school, waarvan de school kan worden verduurzaamd. Hiervan kan het schoolplein bijvoorbeeld groener gemaakt worden door de aanleg van een moestuin. De andere helft van het geld gaat naar een groen wereldproject van de stichting Wilde Ganzen. Dit bedrag wordt tevens vermenigvuldigd met 1,5! Extra reden om mee te doen!

Dag van de Duurzaamheid - My Climate Action

Wil jij meer weten over My Climate Action? Ga dan naar de website. Benieuwd welke activiteiten er nog meer worden aangeboden? Neem dan een kijkje op deze pagina!