nomineer een duurzame docentHeb jij een docent op school die barst van de duurzame ideeën? Dan zetten wij die graag in het zonnetje! Enn, goed nieuws: als je iemand aanmeldt, maak je kans op een mooi cadeau. Aanmelden kan uiterlijk 30 september.

Op vrijdag 9 oktober is het weer Dag van de Duurzaamheid onderwijs. Dat is de dag waarop de winnaars van de verkiezing Duurzam Docent 2020 bekend worden gemaakt. We hebben jou nodig! Waarom? Wij willen dat nog veel meer nieuwe duurzame docenten zich aanmelden. Daarom verloten wij duurzame cadeautjes onder alle mensen die een duurzame docent aanmelden. Om je te bedanken voor je aanmelding van een duurzame docent.

Wat kun je doen?

Veel! Namelijk... DIE ENE duurzame docent van jouw school aanmelden voor de verkiezing Duurzame Docent 2020 op www.duurzamedocent.nl. Opgeven kan uiterlijk 30 september en is makkelijk, ook als de docent van jouw school zogenaamd 'kleine' dingen doet, is dat van waarde. Ter inspiratie vertellen we hier, welke docenten er eerdere jaren meededen. Welke docent van jouw school staat hier straks misschien wel tussen?

Onder de leerlingen, docenten, collega's verloten we een cadeau

Waarom zou je meedoen aan deze verkiezing? En belangrijk ook: waarom zou je de moeite nemen om iemand aan te melden van jouw school? Juist. Dat is een belangrijke vraag. Onder andere omdat we onder de inzendingen hele toffe duurzame cadeaus verloten. Bij aanmelding van een duurzame docent kun je kiezen uit de volgende cadeautjes:

1. Seepje wasschillen

seepje

Seepje maakt was- en reinigingsproducten van superschillen uit de Himalaya! De Sapindus Mukorossi vrucht groeit in overvloed aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. De schil bevat een natuurlijke vorm van zeep die vrijkomt bij aanraking met water. Laat de natuur je was doen! Dit zakje bevat:

  • 150 gram Sapindus mukorossi schillen (fairtrade en biologisch);
  • 1 katoenen waszakje;
  • 1 foldertje, waarin precies staat hoe je met deze schillen je was kunt doen. Je kunt drie wasbeurten met 4-8 schillen doen.
  • Bevat verpakking (recyclebaar karton met biologisch afbreekbaar plastic zakje).

2. Een Eco-Schoolstas

eco schools tas

Deze stoffen tas t.w.v. 3,95 van Dille en Kamille met Eco-Schoolslogo is handig voor iedere gelegenheid: van boodschappen tot drager voor boeken.

3. Het boek '32 lessen voor de toekomst'

32 lessen voor de toekomst
Het boek ’32 lessen voor de toekomst’ staat vol praktische voorbeeldlessen om basisschoolleerlingen – op hun eigen niveau – bij een duurzame wereld te betrekken. Het gaat om enthousiasmerende en vernieuwende lessen die passen bij de kerndoelen in het onderwijs. Het boek met bijhorende website bevat 8 lessen voor de onderbouw, 12 lessen voor de middenbouw en 12 lessen voor de bovenbouw. Het is een uitgave waar iedere betrokkene bij het primaire onderwijs plezier aan zal hebben.

'32 lessen voor de toekomst' laat een vernieuwende kijk op onderwijs zien. Ervaren vakdocenten vertalen in het boek duurzaam onderwijs naar kleuters, beginnende rekenaars en stoere schoolverlaters. Ook zijn er lessen van mensen die normaal juist niet voor de klas staan, zoals een beroemd avonturier.

4. Een kaartspel over afval

afvalkwartet
Dit kwartetspel is te spelen met alle leeftijden. Het kan geschikt zijn als werkvorm in een les over duurzaamheid, maar ook als hebbedingetje voor in het klaslokaal, voor als je leerlingen even niks te doen hebben. Geschikt voor zowel onder- als bovenbouw.

5. Een boerderij-doe-kaartspel

boerderijkwartetDit spel is te spelen met alle leeftijden, maar vooral voor mbo, vmbo en basisschool. Het kan geschikt zijn als werkvorm in een les over duurzaamheid, maar ook als hebbedingetje voor in het klaslokaal, voor als je leerlingen even niks te doen hebben. Geschikt voor zowel onder- als bovenbouw.

6. Het voorleesboek 'De wereld van plastic'

de wereld van plasticHet voorleesboek ‘De wereld van Plastic’ is speciaal gemaakt voor de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2016. De verhalen gaan over de thema’s plastic, zwerfafval en plastic soep. De verhalen zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door tekeningen en kunstwerken die kinderen van de basisschool hebben gemaakt.

7. Het voorleesboek 'De wereld van energie'

de wereld van voedsel

Het voorlees- en lesboek ‘De Kracht van Nieuwe Energie’ is gemaakt voor de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2018, maar is zo gemaakt dat het boek altijd bruikbaar is voor iedere groep van de basisschool. De verhalen gaan allemaal over het thema Nieuwe Energie en zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door tekeningen en kunstwerken die basisscholieren hebben gemaakt over hetzelfde thema. Er zijn elf passende lessuggesties bij opgenomen.

8. Het voorleesboek 'De wereld van voedsel'

de wereld van voedsel

Het voorleesboek ‘De Wereld van Voedsel’ is speciaal gemaakt voor de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2017. De verhalen gaan allemaal over het thema Voedsel en zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door tekeningen en kunstwerken die basisscholieren hebben gemaakt over hetzelfde thema.

9. Een gelinieerd schriftje

schriftje
In dit handige schriftje van 100 procent gerecycled papier kun je al je memo's, notities en to do's kwijt. Het schriftje is ook beschikbaar met een rood kleuraccent.

Wij zien je aanmelding van DIE ENE duurzame docent graag tegemoet!

Je kunt in het aanmeldformulier ook aangeven op welk cadeautje van hierboven je het liefst kans wil maken. Meld hier DIE ENE duurzame docent aan: www.duurzamedocent.nl