voorleesactieHet nieuwe boek gaat over duurzame kleding. Basisscholen en voorlezers kunnen zich nu aanmelden voor de Voorleesactie op 9 oktober 2020 en ontvangen kosteloos het boek.

Voorleesactie op Dag van de Duurzaamheid 2020

De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land. De Voorleesactie is een laagdrempelige actie om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid en gaat dit jaar speciaal over kleding.

Nieuw boek: ‘De wereld van kleding’

Speciaal voor de Voorleesactie verschijnt de nieuwe verhalenbundel De wereld van kleding met kleurrijke en fantasievolle illustraties van kinderen en verhalen van pabo-studenten. De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Tevens is het boek verrijkt met zes lessen over kleding die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld rekenen, Engels, muziek en wetenschap & techniek.  Het boek is kosteloos te bestellen (1 boek per school).

Kinderboekenweek

De Dag van de Duurzaamheid valt in de Kinderboekenweek. Over het thema ‘En toen?’ is speciaal een verhaal geschreven door de Grootouders voor het Klimaat (Urgenda) over kleding in hun jeugd. Bijvoorbeeld over hoe normaal het was om kleding te repareren. 

Voorleesactie de wereld van kledingIn gesprek over kleding

Na het voorlezen gaan de leerlingen met de voorlezer in gesprek. Weet je hoe een t-shirt wordt gemaakt? Hoe gaan we respectvol om met onze kleding en het milieu? En wat doe je met  kleding welke je niet (meer) draagt? De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Meld je nu aan en ontvang kosteloos het boek

Wil je als school of voorlezer (weer) meedoen aan de Voorleesactie? Meld je dan nu aan. Begin oktober ontvang je dan kosteloos het boek.
Als organisatie of gemeente sponsor worden van de Voorleesactie? Kijk dan hier.
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Foto voorlezen door Arie Kievit