Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid en wordt er op duizenden basisscholen weer voorgelezen. We nodigen leerlingen van harte uit om te tekenen voor het nieuwe voorleesboek! Komt jouw tekening in een écht boek? Pak je stiften, potloden en verf en stuur ons jouw tekening op!

2020 04 09 Jouw tekening in voorleesboek

Voorleesboek voor de Dag van de Duurzaamheid

Voor de Dag van de Duurzaamheid 2020 wordt de nieuwe verhalenbundel: ‘De wereld van kleding’ gemaakt. Kinderen (4-12 jaar) maken voor het boek de tekeningen en pabo-studenten schrijven de verhalen. Samen met kinderen en studenten zijn al drie boeken gemaakt: De wereld van plastic, De wereld van Voedsel en de Kracht van nieuwe energie. Dit jaar duiken we in het thema kleding.

Uit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Scholen in Nederland kunnen het boek gratis aanvragen.

Doe ook mee!

Maak jij een tekening, schilderij of collage voor het boek? Laat je fantasie de vrije loop. Denk bijvoorbeeld ook na over deze vragen: Waar is jouw kleding van gemaakt? Door wie is het gemaakt en in welk land? Hoe komt jouw kleding hier in Nederland: per boot of vliegtuig? Wat is fast fashion en wat is duurzame kleding? Waar gaat jouw kleding heen als je het niet meer draagt?

Stuur je tekening voor 1 mei naar:

Duurzame PABO
Postbus 86
4500 AB Oostburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien je tekening graag tegemoet! Heel veel tekenplezier! Informatie meegeven aan de leerlingen? Gebruik deze hand-out.

Bestel het boek kosteloos

Uit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Basisscholen in Nederland kunnen zich hier aanmelden om deel te nemen aan de Voorleesactie. Door mee te doen ontvangen ze kosteloos het voorleesboek.