Toegang: Openbaar
Afbeelding:
Provincie: Landelijk
Onderwijstype: Basisonderwijs

Een turbostart voor jonge duurzame ondernemers

Duurzaamheid betekent voor ons “samen, speels in actie komen” en “groot denken en klein beginnen”. Op de dag van de duurzaamheid brengt een gedreven gastdocent van Planeet in Actie duurzaamheid en ondernemerschap in jouw klas. Met inspirerende voorbeelden en een co-creatieworkshop gaat de hele klas proactief aan de slag om een verschil te maken voor de planeet.

De leerlingen in jouw klas leren over milieuproblematieken zoals de opwarming van de aarde en vervuiling. Ook maken ze kennis met oplossingen zoals de circulaire economie en landschapsherstel, met mooie voorbeelden zoals Plastic Whale en JustDiggit. Vervolgens werkt de klas in groepjes samen in een co-creatieworkshop. Hier verkennen leerlingen hoe ze aan globale uitdagingen bijdragen door kleine acties op te pakken op school, thuis en in hun omgeving. Het eindresultaat van deze workshop is een concreet projectplan waar ze tijdens de vijf lesweken mee aan de slag gaan. De projecten zijn gekoppeld aan de “Sustainable Development Goals”.

We bieden de mogelijkheid om ook na de Dag van de Duurzaamheid met dit project door te gaan! In de herfst zullen we bij jou in de klas komen om de groepen te begeleiden met hun project. Ook organiseren we een eindpresentatie, waarbij ze hun projecten presenteren aan hun klasgenoten middels een Planeet Pitch of Planeet Story.

Voor wie? PO 7-8 en VO 1-2
Website: planeetinactie.nl
Adres: Jutfaseweg 223-6, Utrecht
Waar kunnen we les geven? Omgeving Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Den Haag, Arnhem.

Download de lerarenhandleiding

KLIK HIER VOOR HET LESMATERIAAL

Logo planeetinactie